Internship software development - Tilburg

NetMatch, gevestigd in Tilburg, is op zoek naar een enthousiaste stagiair met een opleiding richting software engineering die aan de slag wil met deze afstudeeropdracht

Afstudeeropdracht: Bouw een MyClient omgeving in een Progressive Web App

Wie zijn wij?
NetMatch is een softwarebedrijf dat Travel Technology Solutions levert aan klanten in Europa. Onze focus ligt op de reisindustrie. Klanten van NetMatch zijn grote reisorganisaties zoals Corendon, Zoover en TUI Cruises. Wij helpen hen door het bouwen, onderhouden en uitbreiden van hun web functionaliteiten, backoffice integraties en integratie van oplossingen van derden.

Stage lopen bij NetMatch betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Wij zijn gold Microsoft partner en programmeren in C# in het ASP.NET framework. Wij werken graag met de nieuwste tools en technologieën en zorgen voor goede stagebegeleiding. Je komt te werken in een jong team met enthousiaste collega’s en een informele sfeer. We lunchen iedere dag gezamenlijk met alle collega’s en houden van leuke activiteiten zoals tafelvoetbal, bordspel-avonden en sportevenementen. Het kantoor waar je komt te werken is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Tilburg en is gemakkelijke toegankelijk met het openbaar vervoer.
 
Opdracht
Een Progressive Web App (PWA) is een combinatie tussen een normale responsive website en een app (die je downloadt vanuit de App Store of Google Play Store). De grootste toevoeging van een PWA is dat deze gebruik maakt van een zogeheten app shell. In deze app shell zitten minimale HTML, CSS en JavaScript functies die in jouw website of webshop worden ingeladen.

Deze functies maken je website op mobiele apparaten veel krachtiger en bieden een hoop nieuwe mogelijkheden, zoals:
 • Het verzenden van push-berichten
 • Gebruik maken van GPS
 • Toestemming geven om de camera te gebruiken
 • Het delen van je agenda
Bij NetMatch vragen klanten regelmatig naar de mogelijkheden om een native Android/iOS app te bouwen. Apps bouwen is echter niet onze expertise. NetMatch developers zijn wel goed in het bouwen van websites. Deze kracht kan gebruikt worden met PWA’s.

In deze stageopdracht ga jij de eerste PWA bouwen voor NetMatch. De use case is een MyClient applicatie voor een reisorganisatie. Een MyClient staat voor een gepersonaliseerde omgeving waarin je als vakantieganger:
 • Vakantieboekingen kunt bekijken
 • Vouchers voor je vakantie kunt bekijken/afdrukken
 • Extra’s kunt bijboeken
 • Betalingen kunt verrichten
 • Contact kunt opnemen met de reisorganisatie
In deze afstudeeropdracht ga je onderzoek doen naar de technische mogelijkheden die PWA biedt met betrekking tot push-berichten, GPS, agenda en mogelijke andere features. Vervolgens bouw je een Proof of Concept waarbij jij met ideeën mag komen hoe deze technische features de UX in de PWA kunnen versterken. Templates/features bouw je door te integreren met bestaande API’s (boekingen, huurauto’s, etc.). Tevens ontsluit je een CMS.

De inhoud van de opdracht kan aangepast worden aan de vereisten vanuit jouw opleiding.
 
Wat vragen we van jou?
 • Je bent HBO-student en volgt een ICT-opleiding (richting software engineering);
 • Je bent communicatief vaardig (zowel Nederlands als Engels);
 • Je bent leergierig en toont inzet;
 • Je hebt kennis gemaakt met programmeren in C#.
Wat bieden we jou?
Gedurende je stage krijg je een eigen werkplek op ons kantoor in Tilburg. Je krijgt de ruimte om ervaring op te doen en jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Hierbij word je begeleid door ervaren collega’s. Uiteraard word je voor je inzet beloond door middel van een stagevergoeding van € 300,- per maand.

Interesse?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Annemoon van Casteren (HR Adviseur) via a.vancasteren@netmatch.nl of +31 (0)13 5811 088.