Internship software development - Tilburg

NetMatch, gevestigd in Tilburg, is op zoek naar een enthousiaste afstudeerder met een ICT-opleiding richting software engineering die aan de slag wil met deze afstudeeropdracht.

Afstudeeropdracht: Automatiseren van software quality assurance

Wie zijn wij?
NetMatch is een softwarebedrijf dat Travel Technology Solutions levert aan klanten in Europa. Onze focus ligt op de reisindustrie. Klanten van NetMatch zijn grote reisorganisaties zoals Corendon, Zoover en TUI Cruises. Wij helpen hen door het bouwen, onderhouden en uitbreiden van hun web functionaliteiten, backoffice integraties en integratie van oplossingen van derden.

Stage lopen bij NetMatch betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Wij zijn gold Microsoft partner en programmeren in C# in het ASP.NET framework. Wij werken graag met de nieuwste tools en technologieën en zorgen voor goede stagebegeleiding. Je komt te werken in een jong team met enthousiaste collega’s en een informele sfeer. We lunchen iedere dag gezamenlijk met alle collega’s en houden van leuke activiteiten zoals tafelvoetbal, bordspel-avonden en sportevenementen. Het kantoor waar je komt te werken is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Tilburg en is gemakkelijke toegankelijk met het openbaar vervoer.

Opdracht
Binnen softwareontwikkeling is er een breed scala aan verschillende tooling beschikbaar voor het analyseren van code kwaliteit, variërend van pakketten die enkel kijken naar syntax tot pakketten die uitgebreide statische code analyse toepassen om een breed scala aan stijlfouten, code smells en bugs te detecteren, samen met een overzicht van kwaliteitsmetrieken.

Bij NetMatch schakelt meer en meer projectwerk over naar een workflow op basis van het Git source-control systeem, in combinatie met pull requests: een methode waarbij een developer een stuk werk vanuit zijn eigen werkomgeving indient voor review alvorens deze terug ingebracht kan worden in de hoofd source-control repository.

Onze Microsoft Team Foundation Server (TFS) installatie faciliteert ons in deze opzet en stelt ondere andere ook API’s beschikbaar die het mogelijk maken voor sofware van derden, zoals zulke analyse tooling, om in te haken in deze pull request workflow en zichzelf op te stellen als geautomatiseerde reviewer.

Jouw opdracht is het onderzoeken van de mogelijkheden van verschillende code quality analyse pakketten, afgestemd op de benodigdheden van NetMatch. Daarnaast ga je onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om deze te integreren met TFS pull requests. Tot slot ga je Proof of Concept implementaties opleveren. Hierbij kan aan meer gedacht worden dan enkel het teruggeven van een 'goedgekeurd' of 'afgekeurd' status. Ook mogelijkheden tot meer diepgaande integratie zullen aan bod komen. Bijvoorbeeld het direct in TFS duiden van blokken code met gedetecteerde problemen, of het direct in het pull request overzicht tonen en bijwerken van kwaliteitsmetrieken.

De inhoud van de opdracht kan aangepast worden aan de vereisten vanuit jouw opleiding.

Wat vragen we van jou?
  • Je bent HBO-student en volgt een ICT-opleiding (richting software engineering);
  • Je bent communicatief vaardig (zowel Nederlands als Engels);
  • Je bent leergierig en toont inzet;
  • Je hebt kennis gemaakt met programmeren in C#.
Wat bieden we jou?
Gedurende je stage krijg je een eigen werkplek op ons kantoor in Tilburg. Je krijgt de ruimte om ervaring op te doen en jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Hierbij word je begeleid door ervaren collega’s. Uiteraard word je voor je inzet beloond door middel van een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand.

Interesse?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Annemoon van Casteren (HR Adviseur) via a.vancasteren@netmatch.nl of +31 (0)13 5811 088.