Internship software development - Tilburg

NetMatch, gevestigd in Tilburg, is op zoek naar een enthousiaste afstudeerder met een ICT-opleiding richting software engineering die aan de slag wil met deze afstudeeropdracht.

Afstudeeropdracht: Twee factor authenticatie door het inzetten van YubiKey

Wie zijn wij?
NetMatch is een softwarebedrijf dat Travel Technology Solutions levert aan klanten in Europa. Onze focus ligt op de reisindustrie. Klanten van NetMatch zijn grote reisorganisaties zoals Corendon, Zoover en TUI Cruises. Wij helpen hen door het bouwen, onderhouden en uitbreiden van hun web functionaliteiten, backoffice integraties en integratie van oplossingen van derden.
 
Stage lopen bij NetMatch betekent werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Wij zijn gold Microsoft partner en programmeren in C# in het ASP.NET framework. Wij werken graag met de nieuwste tools en technologieën en zorgen voor goede stagebegeleiding. Je komt te werken in een jong team met enthousiaste collega’s en een informele sfeer. We lunchen iedere dag gezamenlijk met alle collega’s en houden van leuke activiteiten zoals tafelvoetbal, bordspel-avonden en sportevenementen. Het kantoor waar je komt te werken is gevestigd in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Tilburg en is gemakkelijke toegankelijk met het openbaar vervoer.
 
Yubikey
Middels een YubiKey authenticatie sleutel kun je eenvoudige en veilige toegang tot applicaties, netwerken en online services regelen. YubiKey is een hardwarematige "two factor authentication" sleutel die eruitziet als een kleine USB stick.
 
Twee factor authenticatie is een combinatie van iets wat je weet - gebruikersnaam en wachtwoord - en iets wat je hebt - de YubiKey. Iemand die de ene factor onderschept, kan dan nog altijd niet inloggen, omdat men ook de andere factor nodig heeft.
 
De YubiKey is onder andere te gebruiken als one-time password generator (OTP), static long password en ondersteunt met de juiste software open standaarden als oATH, FIDO U2F, SAML en OpenID. De YubiKey is hierdoor uitstekend te integreren met eigen software en zodoende veiliger te maken.
 
Opdracht
NetMatch wil de mogelijkheden van YubiKey onderzoeken met als doel de twee factor authenticatie op onze eigen webapplicaties. Op dit moment beveiligen wij onze webapplicaties met gebruikersnaam en wachtwoord (Active Directory of database), maar wij zouden deze graag veiliger maken middels het toevoegen van een hardware component.
 
De twee factor authenticatie dient opgezet te worden voor medewerkers van NetMatch, maar wij willen dezelfde toepassing uitrollen richting onze klanten. Onze klanten moeten middels de twee factor authenticatie dan onder andere hun Content Management Systeem (CMS) kunnen beheren, toegang tot hun Data Management Platform (DMP) kunnen krijgen, etc.
 
Behalve de implementatie van een Proof of Concept voor één van onze klantprojecten dient ook onderzocht te worden hoe wij de technische implementatie het best kunnen inrichten. Denk hierbij aan: Welke protocollen kunnen we het beste gebruiken? Moeten wij een eigen authenticatie server inrichten of kunnen we een cloud service gebruiken? Welke hardware hebben we nodig?
 
De inhoud van de opdracht kan aangepast worden aan de vereisten vanuit jouw opleiding.
 
Wat vragen we van jou?
  • Je bent HBO-student en volgt een ICT-opleiding (richting software engineering);
  • Je bent communicatief vaardig (zowel Nederlands als Engels);
  • Je bent leergierig en toont inzet;
  • Je hebt kennis gemaakt met programmeren in C#.
Wat bieden we jou?
Gedurende je stage krijg je een eigen werkplek op ons kantoor in Tilburg. Je krijgt de ruimte om ervaring op te doen en jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Hierbij word je begeleid door ervaren collega’s. Uiteraard word je voor je inzet beloond door middel van een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand.

Interesse?

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Annemoon van Casteren (HR Adviseur) via a.vancasteren@netmatch.nl of +31 (0)13 5811 088.